žena koja ima tumor na mozgu trči u prirodi sa svojim psom
FOTO: Diana Zubak
PRIČE

Ženska moć

Kada vas rutinski pošalju na magnetsku rezonancu mozga, a onda vidite paniku oko sebe, jedino što se i vama događa je panika. Treba pronaći u sebi snagu i moć za proći kroz dijagnozu tumora na mozga.

By

Marina Čatak

on

5/3/2022

Jednog srpanjskog dana 2014. godine moj dragi i ja, nakon dobivenih nalaza magneta mozga, odmah smo pohrlili na sveznajući Google i tražili što znači vestibularni schwannom i sve ono nama nepoznato u nalazu.

Treba mi zdravo seljački, da ZNAM.

Google izbacuje TUMOR NA MOZGU!

U trenu je sve stalo, zaustavilo se vrijeme, a mene je slomilo u tisuću komadića.

Jedina stvar koja je opsjedala moju glavu bila je 'što će moja djeca bez mene, ovo se meni ne može događati, pa one su još malene…”

U tom svom ludilu muž javlja roditeljima, jer ja nemam snage, a ja tražim hitno neurokirurga da mi očita nalaze.

Imala sam sreće što sam stupila u kontakt s divnim doktorima i osobljem odjela Gamma Knife-a KBC-a Rebro kojima sam dan danas zahvalna na pristupu i savršeno odrađenom poslu, to se zove POVJERENJE.

Na sam dan operacije od panike i straha sam se uspjela i onesvijestiti, jedna divna sestra s odjela me cijelo vrijeme držala za ruku i ohrabrivala. Nikada joj ne bih mogla vratiti to što je ona meni taj dan napravila i koliko mi je značilo.

Snagu i oslonac nam daju naši NAJBLIŽI koji iskreno s nama prolaze kroz sve. Treba i njima zahvaliti na lavovski odrađenom poslu, jer nije lako pratiti promjene raspoloženja nas koji se u trenu smijemo na crni humor, a u trenu ronimo suze. Sve je to psiha s kojom se borimo dvadeset četiri sata na dan.

Dosta godina moj podstanar u glavi i ja kročimo dalje, zajedno kroz život. Navikli smo na suživot jedno s drugim.

On nije aktivan, za sada mirno spava. A ja mu želim mirne snove idućih sto godina, da moje daljnje putovanje kroz život bude lakše i ljepše.

Hvala ti živote na novoj prilici i vremenu koje sam dobila.