Dvije čaše pića kojima nazdravljamo za prvi rođendan portala mamo za rak dojke i druge vrste raka
FOTO: Nataliya Vaitkevich
LIFESTYLE

Sretan prvi Mamo!

Alkoholno ili bezalkoholno, danas nazdravljamo! Za prvi Mamo rođendan, za sve što se dogodilo, za sve koji su bili tu uz nas i zbog nas, za sve vas koji ste čitajući naše retke pomogli rastu i širenju portala. Podrška koju smo dobili je nevjerojatna, hvala na svemu! I dalje smo otvoreni za sve koji žele ispričati svoju priču i tako širiti glas, maknuti tabu s ove bolesti, nebitno koje vrste raka, bitno je da se priča i piše.

By

Marina Zubak

on

17/1/2023

Od prvih stidljivih riječi ispisanih na Instagramu do prvog rođendana portala Mamo. Stavila bih nekog smješkića, s osmijehom od uha do uha. Kada stvoriš nešto sam, ponos se ne može mjeriti s ničim. Kada vidiš kako raste i razvija se, svaki pa i najmanji pomak je sreća.

Nisam mogla ni zamisliti do kuda ćemo dogurati u kreiranju portala, u ovom dijelu nas dvije same u svemu. Učile smo se zajedno, često nije bilo lako, ali gdje postoji želja, postoji i rješenje za sve. Samofinanciranje i volontiranje u paketu, strašno sam ponosna na to. Nadam se da ćemo i dalje uspijevati u onom što smo naumile. Za vas, za sebe.

Zahvalna sam na svemu, počevši od toga da se dogodio, zahvaljujući mojoj čarobnici Di.

Zahvalna sam svakome tko je sudjelovao u kreiranju Mamo priče.

Zahvalna sam i na pauzama koje su mi trebale, nakon kojih bih se još više „zalaufala“ i stvarala.

Zahvalna sam i na pozitivnom i na negativnom, jer mi je i jedno i drugo davalo i daje vjetar u leđa.

Svakim novim tekstom, svakom vašom pričom, svakim pročitanim retkom, rasla sam i ja. I narasla sam, ali ne samo ja. Rasli smo svi zajedno i osnaživali se, kroz priče, kroz tekstove, kroz poruke, telefonske pozive, video pozive. Sve smo prošli.

Najdraže mi je kada čujem da smo „Mamo zajednica“, jer to i jesmo. Svi skupa dijeleći i primajući stvaramo jednu zajednicu razumijevanja, pomaganja, informiranja i tu smo, uvijek.

Tema raka nikada nije lagana, ali u jednom trenutku, kroz liječenje i sve što sam prolazila, zarekla sam se da ću na neki način pomoći oboljelima i pokušati informirati i osvijestiti one koji to, srećom, nisu. Moj posao nije gotov, ali nadam se da sam barem malo pridonijela ostvarenju svoje želje.

Bez vas ne bi ovako daleko dogurali, tu smo i dalje za sve vaše nove tekstove i priče, za sve što vas tišti ili veseli.

Volimo vas 😊

Marina i Diana