plavokosa žena oboljela od raka dojke sjedi naslonjena na ruku sa širokim osmijehom na licu
PRIČE

Čekaonica

Kada sam pročitala Marijaninu objavu na Facebooku, u mislima mi je iskočila čekaonica na Rebru, etaža minus 1, Onkologija dojke. Svakome će se u mislima pojaviti neka od stotine čekaonica, koje nose istu sudbinu. Naša Smješkica je to divno opisala.

By

Marijana Vurbić

on

12/4/2022

Znate..ima jedno mjesto gdje možete doživjeti pravi preokret u životu. Mjesto na kojem vam srce hoće iskočiti iz grudi. Mjesto na kojem se događaju prava mala obraćenja i duhovne obnove, mjesto koje liječi dušu i odguruje iz misli sve ono nebitno. I još k tome je besplatno.

Nije glamurozno, nije baš ni udobno, ali je definitivno nešto što će vas promijeniti na bolje.

ČEKAONICA, to joj je ime.

Hodnik pun vrata iza kojih doznaješ razne dijagnoze, bolje i lošije, teže i lakše, one s nadom i one bez nade. Ali s tog mjesta nitko ne izlazi isti.

Dugo se čeka tamo, satima nekad. I buniš se, jer se dugo čeka, ali shvatiš da to baš tako mora biti…da bi imao vremena razmisliti o svemu i suočiti se sa svima koji onuda prolaze, da ih vidiš, da ih doživiš, da te dotaknu.

I dok tako sjediš, čekaš da prozovu tvoje ime, u grlu te guši, promatraš ta silna zabrinuta lica i pokušavaš ih pročitati. Pogledi vam se sretnu puno puta i misli "tko zna s čime se bori?", “je li lakše od mog ili teže?” Izgledaju umorno i neispavano, tko zna koji križ njih pritišće?!

Tu na tom mjestu shvaćaš zaista da neke stvari u životu s kojima se zamaraš uopće nisu bitne, niti vrijedne spomena, tu preispituješ svoju vjeru i ono da li zaista vjeruješ i imaš pouzdanje u Boga.

Jer ako u čekaonici ostaneš miran i staložen, ako pružiš osmijeh onom čovjeku pored sebe onda si položio, onda zaista možeš reći da vjeruješ.

I kad iziđeš iz sobe i saznaš dijagnozu ne skidaj osmijeh s lica, zakorači hrabro, neka svi oko tebe dobiju nadu, jer sumorno lice to ne može pružiti, jer dijagnoza ne smije biti jača od nas.

Pođite ponekad na ta mjesta, iako nemate možda uopće dijagnozu, samo sjednite i promatrajte, liječite svoju dušu tamo, garantiram izaći ćete kao novi ljudi. Sretniji ili tužniji?! Birajte sami.

Sve vas voli vaš Smješko :)